|Harrastus sivulle|Etusivulle|

LISTER POWER!

Luovuin vw:n dieselin käytöstä generaattorin pyörittäjänä ja päätin ostaa "oikean" paikkallisdieselmoottorin. Listeri oli palvellut aikoinaan (Pamela nimisessä) laivassa ankkuriin ajomoottorina. Nyt pitää vaan hakea generaattori osa ja muut hyödylliset osat landelta pois. Moottorin saatuani muutan kehikon moottorinkiinnikkeet sovivaksi Listerille ja kehitän voimansiirron moottorista generaattoriin. Mulla olisi tarkoitus saada homma tehtyä 2002 syksyn aikana.

28.8.2002 Eipä tullut otettua kuvia hommaa tehdessä. Nyt homma alkaa olla hanskassa. Ekat koe käytöt on tehty ja käynnistyvyys on todella hyvä (ainakin +24C). Ääntä koneesta lähtee vähintäänkin riittävästi. Itse moottoriin tein perushuollon (öv+suod.+pa-suod+ventiilien säätö) ja korjailin ruostuneita osia kuten ilmaohjauspellit ja pakosarja. Saa nähdä että miten hitsaukset kestää valurautaisessa pakosarjassa. Käytin voimanulosottoon entistä vaihteiston sisäänmenoakselia jonka sorvautin sopivaksi hihnapyörän asennusholkkia varten. Muutama pikku juttu niin sitten voikin siirtää aparaatin takaisin landelle.

(25.9.2002) Vein aggrekaatin viime viikonloppuna landelle. Asennus sujui jo rutiinilla ja Listeri pääsi töihin jo perjantai iltana. Käynnistyvyys ei ole kovin hyvä kylmässä,yöllä oli ollut pakkasta 3 astetta! Kehittelin imuilman lämmittimen pienestä kaasutohosta joka osotautui varsin toimivaksi. 20w/30 Nesteen dieselöljy ei ole oikeen sopivaa kylmässä tollaiseen moottoriin, huomasin vaan kun sunnuntai aamulla yritin saada konetta käyntiin. Käynnistyskammen lukkotappi murtui ja kone jäi käynnistämättä! Uutta käynnistyskampea ei ole enään saatavilla (ja kun viimeksi sai niin hintaa oli 1750mk!) joten sorvaamo saa tehdä mulle uuden kammen.

Kaiken kaikkiaan Lister toimi hyvin koko viikonlopun, sähkö oli tasaista ja sitä riitti. Polttoainetta (kevyt pö) ei mennyt kun n.1 l/h ja siinä oli jo kaikki valot päällä joten halvaksi tulee. Suurin miinus tulee äänestä. Sitä kyllä tulee reippaasti! Eikä kopissa ole edes poistoilma reikää ylhäällä.

Tietoja aggrekaatista: Ver 2.0

Generaattori:

Näillä näkymin käynnistys/sammutus järjestelmään ei mitään sähköhiluja. Ei ainakaan niihin mitään vikaa :-)

Polttoainesäiliö

Käynnistyskammen kunnostus:

Ennen kunnostusta ei ainakaan jäänyt kiinni :-)

Päätin kumminkin kunnostaa vanhan käynnistyskammen holkittamalla ja tekemällä uuden kiilan. Kustannuksia ei tullut paljoa: Kiila aihiot sorvaamossa 15 e ja rosteriputken pätkä 1 e.

Kiila

Aihio ja valmis kiila

"Porttasin" kammen pesän niin suureksi että sain menemään helpolla "holkin" paikoilleen (ei ollut paljon poistettavaa kun se oli jo niin väljä ennestään). Holkki on lukittu paikoilleen 2:lla 5 mm:n ruuvilla ja tein myös kupariholkin kiilan reikään joka sekin oli tosi väljä. Kiilan viilasin muistuttamaan oikeaa vastaavaa ja vaihdoin myös samalla siihen uudet jousen joka painaa kiilaa akselia vasten.

Valmis pesä

Valmis pesä

Toimivuudesta en sano vielä mitään kun kone on 432 km:n päässä ja menen käymään siellä vasta kevätlomalla. Luulisi toimivan paremmin kun ennen: Akseli on 38 mm ja kammenreikä oli 39-42 mm (nyt 38,5 mm). Kiila heilui pari mm joka suuntaan nyt ei enään niin paljon.

Toimivuus on todella hyvä joten, nikkarointi kannatti.

|Harrastus sivulle|Etusivulle|